<

01 Spanish30.12.2000, El País, Ισπανία
«Η νύχτα του Θεοδωράκη» - του Miquel Jurado

 Η Μεσόγειος κατασταλάζει στην Ελλάδα του Μίκη Θεοδωράκη χάρη στην παρουσία της Μαρίας Φαραντούρη, αλλά και στις οικείες ερμηνείες της Maria del Mar Bonet. Είναι δύο γυναίκες που έχουν αφιερώσει περισσότερη από τη μισή τους ζωή στη διάδοση της μεσογειακής κουλτούρας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, κάτι, που, δυστυχώς, μόνο στα καλλιτεχνικά δρώμενα μπορεί τελικά να πραγματοποιείται.

Το γεγονός ότι η Μαρία Φαραντούρη δεν έχει εμφανιστεί στη Βαρκελώνη από το 1983, είναι ένα ολίσθημα, που θα πρέπει να εκτιμηθεί ως καλλιτεχνικό σκάνδαλο.

Αυτή η επιστροφή της Φαραντούρη στη Βαρκελώνη, με την χείρα που της έτεινε η Bonet και με την εξαιρετική της εμφάνιση και υπέροχη αίσθηση, που άφησε στον κόσμο, θα ήταν άδικο να πέσει στο κενό και να μην μπορέσει η Ελληνίδα καλλιτέχνις να επιστρέψει στην Ισπανία και να ανακτήσει το κοινό της.

Με το πέρασμα του χρόνου η φωνή της Φαραντούρη έχει αγγίξει όρια ενός απίστευτου βάθους. Κατόρθωσε να εκφράσει την ουσία κάθε μελωδίας και να τη μεταφέρει στο κοινό με μεγάλη ευαισθησία και φυσική προσέγγιση.

02 Spanish


30.12.2000, El Periódico, Ισπανία
«Η Bonet και η Φαραντούρη αγκαλιάζουν τον Θεοδωράκη» - του Jordi Bianciotto

 

Η Μαρία Φαραντούρη έδωσε  μια συναυλία με συνθέσεις του Έλληνα δημιουργού, στον οποίο έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής της. Τόσο οι φωνητικές της δυνατότητες, όσο και οι ενορχηστρώσεις, κάλυψαν με έναν ελκυστικά εύθραυστο τρόπο μία θεματολογία, που σε άλλα χέρια θα μπορούσε να αποτελέσει μια επική υπερβολή. Προβλήθηκε μια Φαραντούρη πειστική, ζωντανή, αισθησιακή και συγκινητική, επιβεβαιώνοντας ότι είναι η γνήσια εκπρόσωπος των διαφορετικών προσώπων του Θεοδωράκη: του “λαϊκού ζωγράφου”, του πολιτικού ακτιβιστή και του φιλόδοξου καλλιτέχνη.

03 Spanish06.06.1987, El País, Ισπανία
«Ο ζωγράφος José Caballero αδελφοποιείται με τον García Lorca στο Fuente Vaqueros» – Ανώνυμο

Πολλές χιλιάδες κόσμου συνέρευσαν στη Γρανάδα για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις στη μνήμη του F.G.Lorca, με αφορμή την 89η επέτειο από τη γέννηση του. Η παράσταση της Μαρίας Φαραντούρη είχε μεγάλη προσέλευση και ξεσήκωσε τον κόσμο.

04 Spanish


22.11.1977, El Español en Australia, Αυστραλία
«Μια υποσχόμενη τραγουδίστρια» - Ανώνυμο

Αν και οι παραστάσεις της Μαρίας Φαραντούρη προσανατολίζονται στο ελληνικό κοινό, κανείς δεν θα έπρεπε να χάσει αυτήν την δεξιοτέχνη καλλιτέχνιδα της ξεχωριστής παραδοσιακής μουσικής.

05 Spanish

 

30.08.1972, La Opinión, Αργεντινή
«Το ταλέντο του Μίκη Θεοδωράκη σε μια συναυλία με αλησμόνητο αντίκτυπο» - του Jorge H. Andrés

 

...η ζεστή, αισθησιακή, με στοιχεία τραγικής εκφραστικότητας, φωνή της Μαρίας Φαραντούρη είναι ένα φαινόμενο...

06 Spanish

 

30.08.1972, La Prensa, Αργεντινή
«Έξοχο κοντσέρτο ελληνικής λαϊκής μουσικής» - του/ης J.P.

 

Οι τραγουδιστές -και κυρίως οι γυναίκες- είναι ξεχωριστές. Ακούγοντας την κοντράλτο Μαρία Φαραντούρη και παρατηρώντας το ελληνικό προφίλ της, ο δημοσιογράφος είχε την αίσθηση ότι είχε επιστρέψει στο Buenos Ayres η Ασπασία Παπαθανασίου. Το βάθος της, ο τρόπος της να αγγίζει τις πιο ευαίσθητες χορδές του ακροατή έχουν κάτι μαγικό.

 

Θέαση
theasi
Αναζήτηση
 
 

All rights reserved
Copyright Maria Farantouri © 2012

Supervisor: Maria Hadzara
Powered by SiMiO